Известие

Collapse
No announcement yet.

Кандидат Алфист

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Кандидат Алфист

Здравейте , нов съм във форума и изобщо в средите на алфа , та имам няколко въпрооса и се надявам тук да намеря отговорите
    Та предстой ми закупуване на кола , но тук идва дилемата 156 или 166 и съответно бензин или дизел , нямам никакви наблюдения,карал съм малко 166 2.4 дизел и останах очарован ,но много хора ме разубеждават,та с 2 думи къде е баланса между подръжка амортизация и разход на гориво? и също така какво да гледам при избора на алфа? Бюджета е до към 2600лв

С този бюджет избор нямаш- 156 в лошо състояние
    Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
    sprint tropheo
    155/1.8
    156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
      С този бюджет избор нямаш- 156 в лошо състояние

За жалост цецо е прав а и не забравяй,че ти хубаво ще я купиш ама частите после ще ти отрежат главата затова моя съвет е събери още малко пари и тогава скачай в джаза А колкото до това дали да е 156 или 166 съм сигурен,че след като ги покараш и двете ще усетиш коя от двете е колата за теб, колкото и съвети да ти се дават в крайна сметка ти ще я караш колата и ти ще трябва да се чувстваш добре в нея
      Last edited by JoRiX; d.m.y г., 12:38.
      156/2.0 Selespeed - Alfa Romeo 156 2.5 v6 24v --> http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

За тези пари, по добре 145/6
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от gigaset Покажи съобщение
          Здравейте , нов съм във форума и изобщо в средите на алфа , та имам няколко въпрооса и се надявам тук да намеря отговорите
          Та предстой ми закупуване на кола , но тук идва дилемата 156 или 166 и съответно бензин или дизел , нямам никакви наблюдения,карал съм малко 166 2.4 дизел и останах очарован ,но много хора ме разубеждават,та с 2 думи къде е баланса между подръжка амортизация и разход на гориво? и също така какво да гледам при избора на алфа? Бюджета е до към 2600лв
          Здравей, колега! Тук можеш да прочетеш много за избора на 156-ца. А тук - цени по поддръжката на този доста своенравен екземпляр на италианското автомобилостроене. Добре си помисли преди да скочиш в "джаза" . Поздрави

Comment

********** Подръжката и на двата автомобила особено 166-цата знам, че е тежка. А ти ако си приготвил 2600 за подръжка на дали ще ти се отделят повечко...

mod edit: изтритото въобще не е по темата!
            Last edited by fiore; d.m.y г., 13:38.
            Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
            146 1.4 - Темпераментната друсалинда
            Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

Добре дошъл в форума, така за 2600лв,166 е абсурд да се вземе,1-во къде намери толкова евтина?2-ро виж ценните на частите,все пак 166 е висок клас автомобил.Иначе ако си намерил 166 за 2600 това ще някой екземпляр по който ще трябва да дадеш още около 4000-5000лв за да караш с удоволствие.Точно заради ето такива покупки хората плют алфа че е боклук и че се чупи и тн.Такаче помисли си хубаво какви пари можеш да заделяш,за колата щот с 2600 и 156 ще е в доста лошо състояние(но все пак по-добро от 166),бъди сигурен.За тея пари 155 или 145/146 ,това мога да те посъветвам, ти се решаваш,но с този бюджет и с 166 или 156 ще станеш,от онези капацитети "италянски курник,повече виси в сервизи,немското си е немско и тн."Хубаво си помисли,все пак 145/146 не е лош автомобил,карал съм 146 1.4ТС 103HP и за вървеж за тоя малак двигател,бях приятно изненадан. Собственик съм на 155 1.7ТС 115HP както всеки знае в форума верижните ТС са едни от най-здравите двигатели щом,вече над 2 години и половина издръжа при мен го признавам . Такаче мен ако послушаш вземаи 146 1.9 JTD(1.6 ТС) или 155 1.8 ТС 16V,давам ти тоя двигател за да е,малко по нова 155
              Last edited by milenmilan; d.m.y г., 13:48.
              Алфа Ромео 155 1.7ТС, 93г. EX
              Алфа Ромео 166 2.0ТС, 99г. EX
              Алфа Ромео 156 1.9JTD16v, 04г.

Comment

Сумата е крайно недостатъчна за 156 или 166.
                За тези пари 155 или 145/6, като пак трябва да си правиш сметка колата да не е повече от 2000 лв., че да имаш пари за последващото обслужване, застраховки, гуми и т.н.
                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Някоя 146-ца или 155-ца може да намериш в прилично състояние за тия пари, само че не е зле да попрочетеш колко пари струва обслужването на тия коли, за да не викаш после "Как може на кола за 2 хиляди лева, обслужването и да струва хиляда?"

Comment

За сега сумата е добра като за 156 , тук таме изпадад изгорели от залог или хора на зор,а и по мобилето има ,то кола и жена се взимат на късмет, въпроса беше как е подръжката и разхода .... ама так като чета май бмв се оказва по приятна за подръжка

А иначе съм се огледал в това :

http://www.cars.bg/u173108

http://www.cars.bg/u261804

Comment

http://www.cars.bg/u364806
                      спойлера отзад е махнат но винаги може да се монтира..
                      Амбицията е последното убежище на неудачника

Comment

gigaset прегледай обявите в раздел Продава във форума. Има голямо предлагане на 156

Comment

е гледам и тук ама....
                          Добре , алфата ще е дизел 1,9 интересува ме да е здрав мотора окачването другото се преглътва

Comment

Ако още някой си направи офертата за "продава" в тази тема, ще го отнася!

Comment

Разхода е нормален като за мощността и еластичността.
                              Поддръжката обаче е обратно пропорционална на първоначалната цена... ако е изтормозен екземпляра, може да надскочи 1000 спокойно първоначалното обслужване.
                              А после идва лошото, окачването (на 156 поне от опит знам) е капризно и "хубавите" ни пътища му разказват играта доста бързо.
                              И или си правиш сметката, че си плащаш за кефа или бързо се отчайваш от автомобила/марката.

При 146 (пак от опит) и 155 окачването е на друга платформа и е доста по-издържливо, за това и ги споменах.

Във форума се продава например 155 за 1100 - за тия 2600 ще стане отлична, с 2 комплекта гуми, музичка, пълно обслужване и застраховки.

Е сам си прецени ...
                              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Working...
                              X